Social 20 Iunie 2008 02:32
Un tanar de 27 de ani, din Miercurea Ciuc, si-a ucis mama, miercuri, cu 196 de lovituri de cutit, i-a sucit gatul si i-a smuls limba, apoi a iesit dezbracat pe strada „ca sa se purifice in urma faptei comise“, dupa cum le-a declarat chiar el politistilor harghiteni

Alertati de un localnic la 112, politistii l-au retinut pe criminal in aceeasi zi, in timp ce se plimba pe strada si recita pasaje din Biblie.

Psihiatrul Florin Tudose, seful clinicii de psihiatrie de la Spitalul Universitar Bucuresti, spune ca, daca informatiile sunt corecte, „actul abominabil are in spate o grava afectiune psihica“, barbatul dand dovada de comportament de tip paranoid schizofren.

„Semne de la Dumnezeu“
La sediul politiei, Robert Bruma - de profesie translator la Iris Service Ciuc SA, necasatorit - a declarat ca si-a ucis mama, in varsta de 60 de ani, in apartamentul in care locuiau impreuna, a spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip. O echipa de politisti, medicul legist si procurorul criminalist au gasit cadavrul femeii invelit intr-un cearsaf imbibat cu sange.
Victima, pensionara, a fost profesoara de istorie la Grupul Scolar „Johannes Kajoni“, din Miercurea Ciuc. Medicul legist a constatat ca ranile de pe cadavru au fost produse cu un cutit de bucatarie, gasit langa victima.

Cand politistii l-au intrebat de ce recita pasaje din Biblie, Robert a spus ca a primit mai multe semne de la Dumnezeu ca, daca-si omoara mama, aceasta va invia peste trei zile. Psihologul Cristiana Levitchi, de la Spitalul „Victor Gomoiu“, din Bucuresti, crede ca tanarul ar putea suferi de schizofrenie sau paranoia cu schizofrenie si ca este vorba despre un delir mistic. „In psihoze, bolnavii aud voci. Voci straine, nu propria voce“, afirma Levitchi, psiholog si psihoterapeut.

„Este vorba despre delir mistic si idei delirante dintre cele mai periculoase“, apreciaza si doctorul Tudose.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.