Social 20 Iunie 2008 02:12
Peste 300.000 de elevi de clasa a III-a au fost determinati sa nu mai cumpere mancare de la fast-food si sa consume excesiv inghetata. Ei au fost convinsi de profesori ca aceste alimente ii predispun la obezitate
Acest lucru a fost posibil prin programul “Si eu mananc sanatos”, derulat la initiativa Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in parteneriat cu alte cateva fundatii. In cadrul programului, cadrele didactice i-au invatat pe copii despre nutritie si despre un stil de viata sanatos. Astfel, profesorii transmit informatii despre o alimentatie sanatoasa a copiilor in cele 28 de orase incluse in proiect. Astfel, in cadrul proiectului, parintii au fost instruiti si au colaborat cu profesorii, supraveghindu-si copiii sa nu mai cumpere produse fast-food, in special in timpul orelor de curs. Programul pune accent si pe intensificarea activitatilor fizice ale copiilor pentru prevenirea obezitatii juvenile. Pentru a sprijini aceasta initiativa a fost derulat si concursul sportiv “Mananc sanatos si ma misc voios”, prin care copiii sunt sprijiniti sa faca mai multa activitate fizica la scoala. De asemenea, prin modificarea programei scolare, MECT a stabilit ca incepand din anul scolar viitor sa fie marit numarul de ore de educatie fizica in invatamantul primar si gimnazial. Totodata, conform unei legi adoptate in Parlament, in urma cu o luna, de la 1 septembrie 2008, chioscurile din scoli nu vor mai avea voie sa comercializeze produse fast-food copiilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.