Social 20 Iunie 2008 13:43
Folosirea aparatelor de detectare a radarelor este interzisa pe teritoriul Turciei si este amendata cu pana la 2.000 de euro, atrage atentia MAE, in conditiile in care foarte multi cetateni romani pleaca in vacanta in aceasta tara cu automobilul personal, relateaza NewsIn.

Soferii care folosesc detectoarele de radar in Turcia pot fi acuzati de infractiune si risca amenzi intre 2.700 - 3.600 lire turcesti, echivalentul a circa 1.500, respectiv 2.000 euro, si confiscarea aparatului, anunta Ministerul Afacerilor Externe.

Avand in vedere ca necunoastere legii nu poate fi invocata pentru evitarea sanctiunilor, este util ca cetatenii care circula in strainatate sa se informeze asupra legislatiei tarii de destinatie si sa o respecte ca atare, sfatuieste MAE.

Anul trecut in Turcia au fost peste 75.000 de turisti romani, iar pentru acest an agentiile de turism prognozeaza circa 156.000 de turisti.

In Romania este permisa de la 1 decembrie 2006, cand a intrat in vigoare noul Cod Rutier, folosirea detectoarele de radar in scop de prevenire si responsabilizare in trafic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.