Social 20 Iunie 2008 12:02
Judecatorul Ioan Lazar, de la Tribunalul Arad, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Timisoara, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, conform unui comunicat de presa remis astazi de DNA, informeaza NewsIn.

Totodata, in instanta a ajuns si Traian Marius Sabau, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la luare de mita.

Conform procurorilor, la data de 14 mai 2008, judecatorul Ioan Lazar de la Sectia penala a Tribunalului Arad ar fi pretins, in mod indirect, prin intermediul lui Traian Sabau, de la un denuntator, suma de 30.000 euro, din care a primit doar 25.000 de euro.

Lazar a primit suma in doua transe, in scopul de a pronunta o solutie favorabila denuntatorului, intr-un dosar penal aflat la completul sau de judecata.

Judecatorul Lazar a amanat, insa, de mai multe ori, pronuntarea solutiei, pentru ca, ulterior, la data de 29 mai 2008, sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului, conform celor convenite cu acesta, in schimbul sumei de bani cerute. Concret, judecatorul a dispus respingerea plangerii formulate de o persoana juridica impotriva unei rezolutii de neincepere a urmaririi penale fata de denuntator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.