Fortelor de ordine locale li se vor alatura in jur de 400 de politisti detasati si 200 de elevi de la scoala de agenti “Vasile Lascar” din Campina si care se vor afla pe litoral pana la 1 septembrie. In total, pe litoral se vor afla in jur 1.500 de politisti care vor asigura ordinea si linistea publica.

Conducerea IPJ Constanta sustine ca va tine situatia sub control. Potrivit lui Rapotan, pe plaje, patrulele vor fi mai reduse si vor fi formate din elevi aflati in practica, dotati cu echipamente de vara. Operatorii de plaja sunt obligati, potrivit legii, sa isi asigure paza si sa combata comertul stradal ilegal in sectoarele inchiriate si risca sa fie sanctionati de politie daca nu respecta aceasta prevedere. Comisarul-sef Adrian Rapotan a precizat ca, in functie de afluxul de turisti si de solicitari, se vor pune la dispozitie fortele de ordine necesare.

Doua elicoptere de la Ministerul Internelor vor supraveghea litoralul si se va putea solicita sprijin si de la o unitate speciala din Tulcea, care va dispune de alte doua aparate de zbor.

In paralel, si echipe de la politia militara vor asigura deplasarea militarilor americani cantonati la baza Mihail Kogalniceanu pe perioada invoirilor, iar acestia vor comunica locatiile din statiunile in care se vor deplasa, cu precadere in statiunea Mamaia.

La Vama Veche si 2 Mai paza va fi asigurata de jandarmi mai ales pe perioada festivalurilor, dar in colaborarea cu fortele politienesti, patrulele de jandarmi avand in responsabilitate si alte zone de pe litoral.