Social 17 Iunie 2008 16:36
Capul retelei internationale de traficanti de heroina, care a fost retinut la Bucuresti, este un cetatean turc rezident in Romania, informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), remis agentiei NewsIn.

Potrivit comunicatului, cetateanul turc E.A. era veriga de legatura dintre furnizorii drogurilor din Turcia si destinatarii din Europa de Vest. El urma sa coordoneze un transport important de heroina din Turcia catre Olanda.

Politistii olandezi au gasit cele 460, 5 kilograme de droguri ascunse in acumulatori de masina, ce erau transportati cu un autotren inmatriculat in Olanda. In urma interventiei, destinatarul drogurilor si inca doi suspecti au fost arestati. In urma cercetarilor, s-a constatat ca marfa retinuta avea o puritate de de 85 %, avand in vedere ca, in majoritatea cauzelor in care s-au realizat capturi mari de heroina, puritatea drogului a fost de pana la 50%, sustine IGPR.

Autoritatile olandeze au informat partea romana cu privire la existenta unui alt membru al gruparii care activa in Romania, astfel incat sambata, in baza mandatului european de arestare, E.A. a fost retinut de ofiteri ai Directiei Antidrog si lucratori ai Directiei de Supravegheri Operative si Investigatii.

Fiind prezentat instantei de judecata, turcul a fost arestat pentru 29 de zile, in vederea extradarii, se mai arata in comunicat.

Autoritatile olandeze au realizat, miercuri, "una dintre cele mai mari capturi de heroina din Occident", 460,5 kilograme, in valoare de 11,5 milioane de euro, a anuntat luni Parchetul olandez, precizand ca a fost arestata o persoana si in Romania, relateaza AFP. Doua persoane, ambele in varsta de 39 de ani, au fost arestate in timpul acestei operatiuni in Tilburg, iar o alta persoana, in varsta de 45 de ani, a fost arestata in Bucuresti, a precizat Parchetul olandez, intr-un comunicat. Heroina provenea din Turcia.

Persoana arestata in Romania urmeaza sa fie extradata in Olanda. Persoanele arestate in Tilburg au fost plasate vineri in arest de catre un judecator din Rotterdam.

Doua apartamente si trei sedii comerciale au fost perchezitioante la Amsterdam, Almere, in apropiere de capitala olandeza, si in Tilburg, iar autoritatile olandeze au confiscat 100.000 de euro, calculatoare, arme si munitii.

Politia germana si cea romana au colaborat in aceasta operatiune, potrivit Parchetului olandez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.