Social 16 Iunie 2008 05:36
Are 20 de ani, e "dependent" de Florin Zamfirescu si-si imparte viata de student intre teatru, scris si muzica E tigan. Face teatru. Scrie romane. Canta rock. Aceste patru propozitii simple spun, pe scurt, povestea lui Salex Iatma. „Unul dintre cei mai fericiti oameni de pe Pamant“ - cum se recomanda - Salex (pe numele sau real Alexandru Matei) este un tip de 20 de ani, student in anul I la Actorie si autor al romanului „Afara nu e nici un anotimp“, lansat anul trecut, la Editura Humanitas

Este unul dintre zecile de bucuresteni care-si traiesc viata „misto“, facand in fiecare zi ceea ce le place, ignorand cozile de la semafor si lucrarile de asfaltare. Mai mult, Salex se inscrie in categoria celor carora nici nu le trece prin cap sa-si ia talpasita spre alte mari si zari.

Talent de la mama
„Sunt Salex Iatma. M-am nascut pe 5 mai 1988, in Buftea, intr-o familie de tigani lautari. Cu asta ma identific si nu cu Alexandru Matei“, spune apasat baiatul cu par lung, carliontat, imbracat in haine negre, care-si imparte viata intre teatru, scris si muzica. Zice ca nu s-a simtit niciodata discriminat. Despre copilaria in Buftea isi aminteste multe lucruri cu placere. Dar cel mai adesea ii vin in minte verile in care mama sa il punea sa stea, descult, pe malul garlei; si iernile in care, imbracat mai subtire, trebuia sa-si aminteasca de caldura din vara.

„Nu intelegeam atunci care era faza, dar acum am o explicatie pentru asta: orice adevar se dovedeste prin contrast. Asta a vrut mama sa ma invete“, zambeste studentul la Actorie. Mama - femeie talentata, care nu a apucat sa faca o cariera in teatru pentru ca i-au interzis parintii sa plece de acasa - este cea datorita careia Salex a ales teatrul si scrisul. Ea sta la baza drumului pe care a pasit Salex pana acum, drum care nu s-a identificat cu comunitatea in care a crescut.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.