Infractiunile informatice si furturile de masini aproape s-au dublat in primele trei luni. Bilantul Politiei Romane pe primele trei luni ale acestui an nu este deloc imbucurator. Infractiunile de crima organizata s-au dublat fata de aceeasi perioada din 2004, ajungandu-se la 2.017 fapte, fata de 1.324. in urma acestui gen de infractiuni, asupra a 1.395 de persoane, politia a facut propunerea de trimitere in judecata. in privinta traficului de persoane transfrontalier au existat 573 suspecti, in timp ce in cazurile de trafic international cu autoturisme furate au fost cercetate 136 de persoane. Politia a confiscat aproape 200.000 euro, 62.000 de dolari, 53 de autoturisme si bunuri in valoare de peste 1 miliard, toate acestea provenind in urma infractiunilor mai sus-mentionate.

De asemenea, a fost retrasa moneda falsa in valoare de aproape 70 milioane de lei, 18.000 de dolari, 80.000 de euro, precum si 176 de carti de credit false. in crestere au fost si infractiunile privind traficul de droguri, organele competente confiscand 40 kg de substante cu efect halucinogen. Dintre acestea, 7,5 kg au fost droguri de mare risc, heroina, cocaina si opiu. O intensificare semnificativa au avut si infractiunile informatice, in numar de 116, cu 85 mai multe decat in primele trei luni ale anului trecut. Cu aceasta ocazie, politia a confiscat 99 de hard-discuri. in primul trimestru al anului, furturile auto aproape s-au dublat, crescand de la 475 la 844, masina cu cea mai mare cautare printre hoti ramanand Dacia. Singurul capitol la care a fost inregistrata o scadere de 9% au fost omorurile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.