Social 13 Iunie 2008 02:46
Turnul Bisericii Evanghelice din Bistrita-Nasaud, monument istoric din secolul al XIV - lea, s-a prabusit miercuri seara dupa ce a fost cuprins de flacari. Biserica are cel mai inalt turn din Transilvania, de aproximativ 75 de metri. Lacasul de cult se afla in reabilitare, incendiul declansandu-se in jurul orei 19.00, la schelele care inconjurau turnul bisericii, iar flacarile se vedeau de la intrarea in oras. Pagubele depasesc un milion de euro, fiind nevoie de peste un an pentru aducerea imobilului la starea in care era inainte de incendiu
Preotul paroh al Bisericii Evanghelice, Johann Dieter Kraus, a declarat ca din fericire nimic din interiorul imobilului nu a avut de suferit. In schimb, cele doua clopote au fost distruse. Krauss a spus ieri ca o persoana i-a relatat ca a vazut doi copii care au coborat fugind de pe schela bisericii cu putin timp inainte sa izbucneasca focul. "Am fost cu politistii si am vazut panoul electric, am verificat organizarile de santier care se afla in si in jurul bisericii. Nu s-au constatat acolo semnale serioase care ar duce in directia declansarii incendiului dintr-un scurtcircuit sau o defectiune tehnica la sistemul electric. Semnalmente pentru mana criminala foarte concrete nu avem", a declarat parohul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.