Social 13 Iunie 2008 02:11
Un copil de doar patru luni a ajuns in stare grava la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Capitala dupa ce mama acestuia l-a lasat in masina singur, timp de cateva ore, in plin soare. Copilul a fost salvat de doi politisti chemati la fata locului de trecatorii care l-au vazut in masina-cuptor

Un copil de doar patru luni a ajuns in stare grava la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Capitala dupa ce parintii acestuia l-au lasat in masina singur, timp de cateva ore. S-a intamplat miercuri, pe bulevardul Iuliu Maniu din sectorul 6. O tanara mamica grabita sa rezolve unele probleme in oras si-a incuiat baietelul in automobilul lasat in soare si a disparut.

Nu inainte insa de a-si anunta sotul unde se afla masina si de a-i spune sa treaca s-o ia si sa duca acasa copilul. Orele au trecut, insa tatal nu a aparut, iar bebelusul a stat in razele arzatoare ale soarelui, a caror putere era potentata de efectul de lupa creat de geamurile automobilului. La un moment dat, copilul - prizonier in interiorul masinii care s-a transformat intr-un spatiu fierbinte, aproape etans - a fost observat de trecatori.

„Asezata pe bancheta din spate, intr-un scaunel pentru copii, micuta victima era transpirata, deshidratata si plangea in hohote scaldandu-se in propria voma. Mama? Ia-o de unde nu-i!“, a povestit ieri unul dintre bucurestenii care l-au descoperit pe baietel. Alarmati de starea precara in care se afla bebelusul si de faptul ca usile masinii erau incuiate si nu puteau ajunge la el, trecatorii au sunat la 112.

Au fost trimisi de urgenta agentul- sef Mihai Zlate si agentul Marius Beldiman din cadrul Sectiei 20. Alaturi de bucurestenii stransi ciorchine in jurul masinii in care baietelul abia mai misca, cei doi salvatori au fost pusi la incercare chiar de progresele tehnologiei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.