El va fi inclus intr-un program special de recuperare in cadrul acestei institutii. Aici exista personal specializat si aparatura necesara pentru a urma un tratament prescris de medicul endocrinolog.

„Din cate se pare, copilul are sanse de a fi recuperat, dar trebuie sa urmeze un tratament prescris de medicul endocrinolog“, ne-a declarat Angela Curelariu, director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC).

In ultimele doua saptamani, copilul a stat internat la Spitalul de Pediatrie Botosani. Reprezentantii DGASPC au considerat insa ca el trebuie transferat o perioada la Centrul de Recuperare a Copiilor cu Handicap, timp in care specialistii de acolo vor incerca sa-l ajute sa mai slabeasca.

Parasit de mama
Baiatul nu-i va fi incredintat, deocamdata, mamei sale, mai ales ca aceasta si-a parasit, practic, copilul. Ea s-a mutat impreuna cu concubinul ei, in judetul Suceava. In aceste conditii, spun reprezentantii DGASPC, nu se pune deocamdata problema ca minorul sa se intoarca in familie. „Daca mama sa va dori sa-l ia acasa, vom face o evaluare sa vedem daca poate respecta conditiile pentru ca acest copil sa fie recuperat“, a spus directorul DGASPC, Angela Curelariu.