Salvamarii din statiunea Mamaia asigura acest serviciu de cativa ani, se instruiesc numai in Germania si sustin examenele tot acolo. Ei sunt prezenti, de la inceperea sezonului estival, pe plajele din Constanta si Mamaia, sunt impartiti in sectoare de interventie, iar echipele sunt coordonate prin statii radio si avertizate cand un turist se afla in pericol de inec.

Activitatea lor a fost apreciata de reprezentantii Feeratiei Europene de Salvamari, care spun insa ca pe plajele de pe litoralul romanesc, mai ales in zona de sud, sunt necesare multe dotari pentru a se asigura un serviciu de calitate si pentru siguranta turistilor.

Vicepresedintele Federatiei Europene a Salvamarilor, Klaus Wilkens, a aratat ca plajele sunt evaluate din punctul de vedere al turistilor familisti. "Cei care vin cu familiile si cu copiii la mare au nevoie de cea mai mare siguranta cand intra in mare. Romania, ca si Bulgaria, incepe sa devina preferata celor care vin cu familia in vacanta si cauta destinatii de vacanta ieftine, deci e nevoie de plaje cat mai sigure”, a spus Wilkens.

In aceasta vara, in statiunea Mamaia si pe plajele din municipiul Constanta se vor afla peste 60 de salvamari profesionisti.