Social 12 Iunie 2008 14:11
Numarul persoanelor muscate de caini pe plajele si pe falezele de pe intreg litoralul a crescut ingrijorator in ultima perioada, a declarat, astazi intr-o conferinta de presa, medicul Carmen Cernat, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase Constanta.

Potrivit NewsIn, medicul Carmen Cernat a precizat ca zilnic ajung la urgenta circa 15-20 de pacienti cu plagi muscate, majoritatea adulti, transmite corespondentul NewsIn. Pacientii spun ca au fost atacati de haite de caini atat pe plaje, cat si in zona restaurantelor si a falezelor de pe intreg litoralul. Purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase Constanta a subliniat ca situatia trebuie rezolvata cat mai repede, avand in vedere ca tot mai multi turisti vor veni pe litoral in perioada urmatoare.

"Inconvenientele apar pentru pacienti si mai ales pentru copii daca plagile suferite sunt si la nivelul fetei. E vorba de multi caini care ataca in haite si nu pot fi urmariti sau identificati. Problema este ca inainte veneau muscati de un singur caine, iar acum pacientii vin cu plagi multiple provocate de atacul in haita. E cald si cainii devin tot mai agresivi", a afirmat Carmen Cernat.

La randul sau, managerul unitatii medicale, dr. Sorin Rugina, a declarat ca, in urma cu doua zile, un cantaret care se plimba cu prietena sa prin statiunea Mamaia a fost incoltit si atacat de o haita de caini. Medicul a refuzat sa spuna despre ce cantaret este vorba, dar a precizat ca acesta avea numeroase plagi provocate prin muscaturi.

Medicul Carmen Cernat a mai spus ca in cadrul Spitalul de Boli Infectioase Constanta se afla singurul centru antirabic de pe intreg litoralul si a precizat ca, dupa administrarea vaccinului antirabic, pacientilor le este interzisa expunerea la soare sau consumul de bauturi, chiar bauturi si racoritoare.

Medicii spitalului de Boli Infectioase Constanta au mai semnalat o crestere a cazurilor de boli diareice acute, in special la copii, boli care pot fi prevenite printr-o igiena riguroasa. De la inceputul acestei luni, numarul cazurilor de acest gen a crescut cu 30%, in conditiile in care sezonul estival se afla abia la inceput.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.