Social 11 Iunie 2008 01:57
O comisie de specialisti a stabilit, ieri, ca se impune intreruperea sarcinii in cazul fetitei in varsta de 11 ani, din comuna nemteana Piatra Soimului, insarcinata in luna patra, potrivit Mediafax. Sarcina a aparut dupa ce copilul a intretinut actul sexual cu unchiul sau, in varsta de 19 ani. Fetita, Florina V., insotita de mama ei, a fost investigata de o comisie din care au facut parte un ginecolog, un pediatru, un neuropsihiatru si un medic legist, care a decis intreruperea sarcinii
„Fata a ajuns cu mama ei la sectia Pediatrie si cu fisa in care trebuia sa semnez, pentru a-mi da acordul pentru mentinerea sau intreruperea sarcinii. Am consultat-o, m-am interesat de situatia ei si mi-am spus punctul de vedere. Tinand cont de imaturitatea ei, nu am recomandat mentinerea sarcinii. Este un copil sanatos, dar la varsta de 11 ani este inadmisibil de a procrea. Am semnat pentru a se contraindica mentinerea sarcinii. Mai departe, e treaba medicilor din maternitate”, a declarat dr. Suzana Constantinescu, medic sef al sectiei Pediatrie. Atat parintii fetitei, cat si medicii din comisie si-au dat acordul pentru intreruperea sarcinii. Intreruperea sarcinii va fi efectuata prin operatie cezariana.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.