Social 11 Iunie 2008 14:53
Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Tarii, impreuna cu Mitropolia Ortodoxa Romana pentru Germania, Europa Centrala si de Nord, organizeaza, in perioada 13-18 iunie, la Manastirea St. Bonifaz din Mnchen, expozitia "Arta monahala din Romania", informeaza NewsIn.

Expozitia cuprinde icoane, sculpturi si broderii realizate de catre maicutele de la Manastirea Bistrita (judetul Valcea) in atelierul propriu, respectand motive bizantine traditionale.

Pe intreaga durata a expozitiei cinci maicute vor sustine demostratii de maiestrie pictand icoane pe lemn si realizand sculpturi.

"Scopul acestui eveniment este acela de a arata romanilor de unde au plecat si de a transmite germanilor arta noastra traditionala monahala", a declarat pentru Newsin, Maica Teofana - coordonatoarea activitatii artistice a maicutelor de la Manastirea Bistrita.

Evenimentul va fi deschis vineri, 13 iunie, la ora 10.00, de Preasfintitul Sofian Brasoveanul, Episcop Vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania, Europa Centrala si de Nord, care va sustine, cu acest prilej, conferinta cu tema "Omul, icoana a lui Dumnezeu - Icoana, chip al omului indumnezeit".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.