Ofiterul de relatii publice al Comandamentului Flotei Constanta, lt.cdor. Ion Burghisan, a declarat ca nu poate oferi, deocamdata, amanunte despre imprejurarile in care a fost ranit scafandrul. El a spus ca acesta se afla la antrenamente pe mare, iar nava se intorcea in port.

Scafandrul ranit a fost preluat de o ambarcatiune si adus la mal, de unde a fost preluat de o ambulanta si dus la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta. Acolo, barbatul a fost tinut in camera de resuscitare, insa nu a mai putut fi salvat. Medicii au declarat ca scafandrul a decedat in urma unui stop cardio-respirator si ca avea un traumatism cranio-cerebral acut sever.

Scafandrul in varsta de 36 de ani a decedat, luni, in jurul orei 9.20. Cadrele medicale spun ca din primele informatii primite reiese ca scafandrul ar fi cazut in apa si s-ar fi ranit in urma coliziunii dintre doua ambarcatiuni.

O comisie a Statului Major al Fortelor Navale urmeaza sa stabileasca imprejurarile in care s-a produs accidentul. Scafandrul avea o experienta de zece ani.