Zapada a scos din garaje utilajele de deszapezire din cinci judete si schiurile brasovenilor, iar meteorologii spun ca exista posibilitatea de a sarbatori Pastele cu saniuta.

Traficul feroviar a fost intrerupt, vineri la prinz, aproximativ 45 de minute, intre localitatile harghitene Baile Tusand si Tusnad Sat, dupa ce un brad a cazut peste un tren personal aflat in miscare. Nu au fost inregistrate victime sau pagube materiale, cel mai probabil, bradul cazind peste tren din cauza greutatii zapezii si a solului imbibat cu apa. In Harghita ninge abundent de joi noaptea, iar circulatia pe toate drumurile nationale se face in conditii de iarna, stratul de zapada masurind in extracarosabil 20 de centimetri.

Localitati fara curent

Mai multe utilaje de deszapezire au actionat, vineri dimineata, in judetul Alba, pentru a curata soselele de zapada. La Rosia Montana, stratul de zapada masoara circa 10 centimetri. Aceleasi probleme se inregistreaza si in judetul Suceava, unde se circula cu dificultate in apropierea localitatilor Vatra Dornei, Cimpulung Moldovenesc si Gura Humorului. Un tronson de drum din judetul Botosani este inzapezit in urma ninsorilor din ultimele ore, iar 22 de localitati din judet nu sint alimentate cu energie electrica, relateaza Mediafax.

Dupa ce toata noaptea a plouat cu galeata, ieri dimineata, in Covasna s-a intors iarna. Circulatia pe DN 11 - in zona pasului Oituz - s-a desfasurat cu dificultate mai multe ore, din cauza zapezii asternute pe sosea.

Schi doar de la cota 1.500

Zapada care a cazut ieri la Brasov i-a bucurat doar pe schiori, care mai pot prinde citeva zile de distractie in masivul Postavaru, pe pirtia Kanzel, dar si in Predeal. "Doar pirtia Kanzel mai este buna pentru schiat, insa numai de la cota 1.500 in sus, unde zapada proaspata s-a asezat peste cea veche, care nu a apucat sa se topeasca. Mai jos, unde nu mai era zapada, sint foarte multi bolovani si nu se mai poate schia. In Predeal se mai schiaza inca pe pirtia Clabucet, dar si acolo doar pe virfuri. Din pacate pentru schiori, zapada proaspata nu a reusit sa acopere pirtiile", spune Mircea Opris, seful Salvamont Brasov.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.