Potrivit raportului Institutului de Medicina Legala “Mina Minovici”, in urma sinuciderilor au murit tot atit de multi oameni ca in omucideri si accidente la un loc, in 2004. Studiul centralizeaza date din toate

IML-urile din tara. Conform cercetarii, barbatii sint cei care-si pun capat zilelor in numar mult mai mare. Vara este anotimpul sinuciderilor, cele mai multe inregistrindu-se in lunile iulie si august.
Totusi, anul trecut s-au sinucis mai putine persoane, 3.236, fata de 3.481 in 2003. Din acestia, 78% au fost barbati. Cele mai numeroase cazuri se inregistreaza in iulie si august, iar cele mai putine in decembrie, ianuarie si februarie. Majoritatea persoanelor care recurg la acest gest au intre 41 si 50 de ani.

Spinzurarea, metoda cea mai folosita

Metoda aleasa de cei mai multi care au ales sa-si puna capat zilelor a fost spinzurarea - 70a. Alte metode la indemina utilizate au mai fost intoxicatie voluntara 9%, impuscare - 1%, arsuri - 2%, electrocutie. Medicii legisti spun ca exista zone in care sinuciderile sint mult mai numeroase, printre acestea numarindu-se Dolj, Harghita, Ilfov si Satu-Mare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.