Social 7 Iunie 2008 01:19
Medicii din Piatra-Neamt urmeaza sa decida in urmatoarele zile cum va scapa de sarcina fetita violata de unchiul ei

Fetita din comuna Piatra Soimului, judetul Neamt, care a ramas gravida dupa ce a fost violata de unchiul ei implineste astazi 11 ani. Ea se afla inca internata la Policlinica Piatra-Neamt, unde s-a constituit o comisie de medici care, cel mai probabil, va recomanda ca sarcina sa nu fie dusa mai departe.

„Sarcina este de 17 saptamani. Am recomandat efectuarea de examene suplimentare pediatrice, de neuropsihiatrie infantila si medico-legale. Vorbim de un copil care este pus intr-o postura de neimaginat, aceea de a deveni mama. Un cuvant hotarator il vor avea legistii, pentru ca sarcina nu este una dorita, nu survine unui act sexual consimtit, fiind urmarea unei infractiuni, din ceea ce se contureaza pana acum“, a declarat medicul ginecolog Lucia Huianu.

O parte din testele recomandate au fost deja efectuate. Cum in luna a IV-a nu se mai poate face avort, iar o nastere ar pune in pericol viata mamei, cel mai probabil se va lua decizia unei microcezariene. Parintii fetitei si-au dat deja acceptul. Tatal fetei are 33 de ani, mama 26 de ani, si niciunul nu accepta ideea de a deveni asa de curand bunic. Surse din spital spun ca fetita nu realizeaza ceea ce se petrece cu ea.
„Intuieste ca e vorba de ceva destul de grav, dar e preocupata mai mult sa nu afle colegii de scoala postura in care se afla“, ne-au declarat sursele citate.

Suspectul principal a fugit de acasa
Suspectul din acest caz este unchiul fetei, Adrian Fasola, in varsta de 19 ani. El a fost audiat si va fi cercetat in stare de libertate. Nu recunoaste ca si-ar fi violat nepoata, iar anchetatorii nu au putut sa administreze probe concludente, deoarece fapta a fost reclamata la patru luni de la producere. Daca el nu-si recunoaste fapta, singura proba posibila este testul ADN, care se poate face numai dupa microcezariana.

In prezent, Fasola a fugit de acasa, de teama ca oamenii din sat l-ar putea linsa. Bunicul fetei este unul dintre cei mai revoltati din sat: „Cu mana mea ii fac felul. Cum sa faca una ca asta unui copil. Nu erau femei prin sat? Ii dadeam eu bani, daca altfel nu-i in stare“.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.