Social 6 Iunie 2008 15:05
Artistul plastic Aurelia Bobocel, inscrisa in Cartea Recordurilor pentru ca a pictat cea mai mare icoana pe sticla din lume, va prezenta, la Arad, o expozitie de vitralii pictate prin incalzire, cu ajutorul unor tehnici speciale, transmite corespondentul NewsIn.

Expozitia este realizata in colaborare cu Complexul Muzeal Arad, Sectia Stiintele naturii, si va fi deschisa in perioada iunie-octombrie.

Potrivit organizatorilor, artista aradeana Aurelia Bobocel a abordat o tehnica originala pentru realizarea vitraliilor. Este vorba de pictura pe sticla incalzita, utilizand in procesul de creatie aburul, curentul electric si benzina, in functie de tema aleasa. Efectele pe care artista le obtine in acest fel sunt „de adancime“ (realizate prin straturi alternative), „de vechime“ (folosind argila si elemente chimice precum osmiu, iridiu, ruteniu si paladiu), dar si „urmarirea cu privirea“ (numai prin incalzirea intr-o anumita faza a lucrarii).

„Mesajele lucrarilor realizate de profesoara Aurelia Bobocel sunt florale, abstracte, religioase. Cele florale ne trimit la tehnica ikebana veche, cele abstracte sunt efecte ergonomice, prin culoarea si influenta ei psihica. Iar cele religioase cuprind pe langa canoanele din erminie si pictura abstracta pentru a se accentua tema propusa“, a precizat, joi, Angela Tigan, custodele expozitie, muzeograf in cadrul Sectiei Stiintele Naturii de la Muzeul din Arad.

Aurelia Bobocel a intrat, anul trecut, in Cartea Recordurilor deoarece a reusit sa picteze cea mai mare icoana din lume. Timpul dedicat lucrarii „Cina cea de taina“ a fost de doua saptamani, iar icoana masoara 2 metri pe 1,08 metri si este facuta pe sticla incalzita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.