Social 6 Iunie 2008 12:18
Politistii antidrog clujeni au retinut patru dealeri de hasis, studenti la Cluj, printre ei si un cetatean tunisian, identificand, totodata, si 31 de clienti ai acestora, transmite corespondentul NewsIn.

Actiunea concertata a politistilor Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca (BCCO) si a procurorilor DIICOT din cadrul Biroului Teritorial Cluj a beneficiat si de colaborarea doua servicii speciale, respectiv Serviciului de Informatii si Protectie Interna Cluj (SIPI) si Serviciului pentru Straini Cluj.

Pe data de 3 iunie, organele de cercetare au declansat o actiune cu efective marite si au realizat patru descinderi, urmate de perchezitii domiciliare la adresele principalilor dealeri din cadrul retelei.

La locuinta unuia dintre dealeri au fost gasite si confiscate : 21,6 grame hasis, doua pipe si o narghilea prezentand urme de hasis, precum si o balanta electronica, care fusese utilizata in cantarirea drogurilor.

Politia a mai identificat alti 31 de tineri, despre care se stabilise ca isi cumparasera de la membrii retelei, droguri in vederea asigurarii consumului personal.

Impotriva dealerilor retelei K. Mihai Darius de 24 ani, din Cluj, K. Mohamed Hedi de 21 de ani, din Tunisia, aflat la studii in Cluj-Napoca, T. Bogdan George de 20 ani, din Cluj-Napoca si S. George de 19 ani, s-a dispus masura interdictiei de a parasi localitatea, iar Tribunalul Cluj a decis in ceea ce-i priveste pe doi dintre ei si pe cetateanul tunisian sa ramana in arestul preventiv al IPJ pentru o perioada de 29 de zile. Ei sunt acuzati de trafic de droguri de risc, introducere in tara a drogurilor de risc si detinere in vederea consumului propriu.

Anchetatorii suspecteaza ca reteaua descoperita la Cluj-Napoca fucntioneaza din 2007, iar cercul consumatorilor s-ar largi la cel putin 70 de consumatori-cumparatori la prima mana, toti cu varste cuprinse intre 18 si 28 de ani, mai ales elevi si studenti.

Raportat la comertul derulat pe piata clujeana a drogurilor, procurorii au estimat ca membrii retelei au introdus in tara si comercializat 5-6 Kg hasis, provenind din Italia si Tunisia.

Drogurile erau comandate si introduse in tara de catre K. Mihai Darius si K. Mohamed Hedi, destinatari ai unor pachete din exterior, iar pretul de vanzare al unui gram de hasis varia de la 50 la 70 lei/ gram. Doi dintre dealeri au mai fost cercetati in perioada 2005-2007 tot pentru tranzactii cu hasis insa au fost sanctionati cu amenda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.