Social 4 Iunie 2008 04:47
Dupa chipul cutat si silueta fragila, ai crede ca-i o bunicuta care-si duce nepoata preferata in parc. Totusi, Adriana Iliescu este o mamica de 70 de ani care-si petrece fiecare clipa alaturi de fiica ei in varsta de 3 ani, relateaza ,,Daily Mail’’.

Reuseste sa se intretina pe sine si pe micuta Eliza din pensia de aproximativ 1.100 de lei, suplimentandu-si venitul din activitatea de profesor universitar part-time. Adriana nu mai are familie si nici prieteni apropiati care sa o ajute; singura persoana direct interesata de viitorul fetitei este nasul acesteia, medicul care a adus-o pe lume.

Vorbind despre viata ei, Adriana povesteste publicatiei britanice: “Sunt in putere, sanatoasa, si n-am suferit niciodata de vreo boala.

Nu beau, nu fumez, iar daca am norocul sa traiesc la fel de mult ca parintii mei, Eliza va avea 20 de ani cand imi va veni sorocul. Simt ca inca mai am multe sa-i ofer”.

Femeia a socat o lume intreaga pe 16 ianuarie 2005, cand a dat publicitatii informatia conform careia nascuse prin fertilizare in vitro o fetita sanatoasa la varsta de 66 de ani si jumatate. Micuta a fost conceputa cu ajutorul unui esantion de lichid seminal prelevat de la un donor anonim.
Trei ani mai tarziu, Adriana a revenit la viata retrasa pe care o ducea in garsoniera ei din Bucuresti, unde locuieste impreuna cu fetita ei.

Adriana a detinut titlul de “Cea mai in varsta mama din lume”, pana ce a fost devansata de Carmela Bousada, din Spania, care a nascut o pereche de gemeni pe 29 decembrie 2006, si care era cu doar cateva luni mai in varsta decat ea.

Pe strada, in drum spre parc sau spre piata, unii tineri o striga “mamaie”. Ea se face ca nu aude si spune ca toata lumea cu care sta de vorba o aproba si o sustine fata de alegerea facuta.

“N-am avut niciodata de suferit din aceasta cauza. N-am avut parte de lucruri neplacute, sau cel putin nu mi-a spus nimeni nimic in fata. In Romania e o mandrie sa ai copii”, se confeseaza Adriana Iliescu reporterului de la ,,Daily Mail’’.

Adriana inca mai tine prelegeri si seminarii la Universitatea Bucuresti, unde-si petrece in jur de 7 ore pe saptamana; Eliza merge si ea la o cresa, undeva in apropierea casei.

Din fericire, mamica in varsta de 70 de ani primeste ajutor de la Consiliul Local, astfel ca in fiecare dimineata soseste un taxi care o duce pe Eliza la cresa; acesta se intoarce apoi si o duce pe Adriana acolo unde are nevoie sa mearga.

“Cresa nu se afla foarte aproape de casa - cu autobuzul este greu, iar pe jos e prea mult de mers”, spune ea. Cand nu este la lucru, Adriana gaseste ragaz si pentru ea. In putinul timp pe care il are la dispozitie pana la intoarcerea Elizei de la cresa se relaxeaza citind o carte. “Acum abia daca mai apuc sa ma spal pe cap”, recunoaste ea. “Chiar si atunci cand dormim sunt foarte concentrata asupra ei”.

In primii doi de viata, Eliza, al carei frate geaman a murit inainte ca ea sa se nasca, obisnuia sa se trezeasca in toiul noptii. Micuta are niste probleme de respiratie care ii cauzeaza tuse prelungita - chiar si cateva ore la rand. “A trebuit s-o tin in brate mereu, pentru ca tot timpul vrea sa fie aproape de mine”, spune mama fetitei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.