Social 4 Iunie 2008 04:33
Romania figureaza in continuare printre cele sase state care nu au un sistem de localizare a apelantului in cazul telefoanelor catre serviciul 112 efectuate din retelele mobile, iar autoritatile de la Bucuresti nu au transmis inca date privind timpii de reactie la apeluri, a anuntat, ieri, Comisia Europeana (CE).

Potrivit unui comunicat al CE dat ieri publicitatii, sase tari se confrunta cu lipsa unui sistem de localizare a apelantului in cazul telefoanelor catre 112 efectuate din retelele mobile din Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Romania si Slovacia. Acestea fac, in prezent, obiectul procedurilor privind incalcarea dreptului comunitar, potrivit CE.

Romania este mentionata si intre cele 9 tari care nu au furnizat informatii despre timpii de reactie la apelurile catre serviciul 112 din momentul stabilirii legaturii, alaturi de Belgia, Franta, Italia, Cipru, Luxemburg, Malta, Polonia si Slovacia.

De asemenea, Romania si alte 9 state comunitare sunt mentionate de Comisie in categoria tarilor care nu au furnizat informatii privind capacitatea centrelor de preluare a apelurilor de urgenta 112 de a raspunde in cel putin o limba a Uniunii Europene diferita de cea nationala sau oficiala. Celelalte state mentionate la acest capitol sunt Belgia, Irlanda, Italia, Cipru, Letonia, Luxemburg, Polonia, Portugalia si Slovacia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.