Social 3 Iunie 2008 01:44
Copiii conceputi de barbati care au depasit varsta de 45 de ani prezinta riscuri aproape duble de a deceda inainte de a ajunge la maturitate.

Potrivit unui studiu publicat in “European Journal of Epidemiology” si preluat de dailymail.co.uk, copiii conceputi de barbati care au depasit varsta de 45 de ani pot sa moara inainte de a ajunge la maturitate.
La studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea din Aarhus, Danemarca, au participat peste 100.000 de copii, monitorizati in primii 18 ani de viata.

In cazul copiilor care au fost conceputi de barbati dupa 45 de ani, riscul de a deceda pana la varsta de 19 ani era semnificativ mai mare decat la copiii conceputi de barbati in jurul varstei de 20 de ani.

Cercetatorii cred ca rata de defecte de nastere, dar si a cazurilor de autism, schizofrenie si epilepsie este semnificativ mai mare in randul copiilor conceputi de barbatii care au depasit varsta de 45 de ani. Copiii nascuti din barbati tineri au prezentat aproape de doua ori mai multe probabilitati de a supravietui varstei de 19 ani. Studiul danez, unul dintre cele mai mari in domeniu, mai indica faptul ca ceasurile biologice pot fi un factor crucial atat pentru barbati, cat si pentru femei atunci cand se vorbeste despre conceperea unui copil.
“Riscurile prezentate de copiii conceputi de barbati mai in varsta pot fi extrem de grave, iar acesta nu este un lucru constientizat de lume”, au indicat cercetatorii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.