Social 3 Iunie 2008 01:39
Pe site-ul Ministerului Educatiei, parintii cer ca profesoarele de la disciplinele neagreate de elevi sa se prezinte la catedra in «minijupa si cu decolteul adanc». In acest mod vor creste atentia, disciplina si prezenta la ore. Ca sa obtina aceleasi rezultate, profesorii nu trebuie sa se prezinte in fata elevilor imbracati in tricou.
Pe site-ul Ministerului Educatiei, parintii cer insistent ca la disciplinele neagreate de elevi, acolo unde numarul de absente este tot mai ingrijorator, profesorii sa faca tot posibilul ca sa-i atraga pe copii, nu prin “tinuta intelectuala”, ci prin tinuta vestimentara. “Este foarte important ca profesorii sa apeleze la metodele cele mai excentrice pentru a-i face pe elevi sa nu mai lipseasca de la ore, mai ales de la disciplinele mai putin atractive. Pentru aceasta, cerem ca profesoarele in special sa aiba libertatea de a se prezenta la catedra in minijupa si cu decolteul adanc”, au propus mai multi parinti pe forumul Ministerului Educatiei intr-o actiune initiata tot de ei, intitulata “Portretul profesorului ideal”. Ceea ce surprinde este faptul ca aceasta propunere a fost aprobata de foarte multi alti parinti, care cu insistenta solicita modificarea regulamentelor de ordine interioara a unitatilor de invatamant in acest scop. Mai mult, un alt parinte motiveaza ca aceasta cerere este foarte pertinenta “prin faptul ca procesul educativ se realizeaza nu numai prin comunicare directa, ci si indirect, prin limbaj, gestica, atitudini, comportamente, personalitate, vestimentatie. profesionistul din educatie trebuie sa cumuleze un manunchi mult mai complex de calitati”.

O parere oficiala, nu departe de aceasta atitudine, am inregistrat-o ca urmare a unei definitii date privind modelul unui profesor ideal: “Tinuta vestimentara nu are prea multa importanta. Dupa parerea mea, profesorul ideal este acela care reuseste sa fie respectat de copii, prin modul in care se face inteles, prin faptul ca vorbeste din mijlocul elevilor, si nu de la catedra. Profesorul ideal este acela care se simte sufleteste apropiat de copii, care stie sa faca deosebirea intre segmentul de predare si cel de comunicare cu elevii. Totodata, un adevarat dascal este cel care stie sa-si imparta timpul intre predarea cunostintelor si educatie”, ne-a declarat Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al municipiului Bucuresti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.