Social 2 Iunie 2008 03:39
Minorii sunt preferati ca mana de lucru la cersit pentru ca scapa usor de raziile politiei

Dino Pistolato, directorul organizatiei Caritas Italia, sustine ca banii dati de pomana cersetorilor ar putea fi mult mai bine folositi daca ar fi donati bisericii.

Caritas, principala organizatie umanitara a Bisericii Catolice, indeamna populatia Venetiei si turistii sa nu mai dea de pomana cersetorilor. Tiganii, majoritatea romani, sunt cei care domina aceasta piata.

„Nu le mai dati de pomana cersetorilor. Acesti bani alimenteaza un sistem administrat de organizatii criminale. Venetia a devenit un paradis pentru cei care fac din intinsul mainii o meserie", afirma Dino Pistolato, citat de „Il Giornale".

Sistemul cersetorilor este bine organizat. Astfel, studii similare celor de marketing au stabilit ce tip de cersetor aduce profitul maxim pentru fiecare loc in parte. De exemplu, o femeie tanara cu un nou nascut aduce mai multi bani in zona Catedralei San Marco, pe cand un batran cu un handicap vizibil va avea profit maxim la gara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.