Social 2 Iunie 2008 03:27
Bucurestenii sunt invitati, pe 7 si 8 iunie, sa-si redescopere si reapropie orasul. Ordinul Arhitectilor din Romania, in parteneriat cu asociatia culturala VBC si cu sprijinul evz.ro si al ziarului Compact, va invita in zilele de 7 si 8 iunie la o serie de evenimente speciale in cadrul unui proiect de urbanism participativ. Locatia: Str. Pictor Arhur Verona si vecinatatile ei, intre Teatrul Nottara si Teatrul Bulandra, de la Scoala Centrala si Gradina Icoanei si pana la fostul Jockey Club si Atheneul Roman.

OMUL DE LANGA TINE promoveaza accesul la cultura si respecta ideea de spatiu urban deschis, de zona de comunicare, contact si experiment artistic. Partenerii isi propun ca prin acest proiect sa informeze si sa responsabilizeze publicul in spiritul apartenentei la o comunitate, prin evidentierea acelor locuri si evenimente care unesc locuitorii unui oras, ai unui cartier, ai unei strazi.

Spectacol, lansare, expozitie, concert
BRUNO MASTAN si DARIA GANESCU vor sustine, sambata, 7 iunie, de la ora 11.00, un SPECTACOL DE MARIONETE, ”JOCUL DE ACASA”, pe tema valorizarii patrimoniului cultural romanesc. Spectacolul a fost realizat in 2007 si a fost finantat de Administratia Fondului Cultural National, sub tutela Fundatiei pentru Mestesuguri.

In aceeasi zi, incepand cu ora 17.00, bucurestenii vor putea vizita, in curtea Casei Mincu (Ordinul Arhitectilor), expozitia de Antropologie Urbana: “POVESTEA FETEI DIN TATUAJ”, apoi sunt invitati de ADRIAN MAJURU la lansarea cartii sale BUCURESTI, POVESTEA UNEI GEOGRAFII UMANE (editura Institutul Cultural Roman).

Evenimentul central al zilei de sambata il constituie, insa, EXPOZITIA de FOTOGRAFIE MONUMENTALA - vernisaj care include 19 portrete realizate de DAN HAYON, grafician si artist fotograf de origine romana care traieste acum la Paris.

Seara, de la ora 20, Elite Art Orchestra va sustine un concert simfonic sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner, avand ca solist la trompeta pe Iancu Vaduva, in concertul lui Albinoni.

A doua zi, duminica, de la ora 11, TEATRUL MASCA va sustine spectacolul “PROSTIA OMENEASCA”, dupa povestea lui Creanga.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.