Social 31 Mai 2008 14:11
Festivalul International de Teatru de Strada, organizat la Bucuresti, in perioada 30 mai - 1 iunie, la initiativa ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale, aduce pe strazile capitalei violonisti zburatori, parade alegorice, instalatii suspendate si spectacole in aer liber, relateaza NewsIn.

Festivalul de Teatru de Strada "B-FIT in the Street!" va avea ca scena insusi Bucurestiul. Festivalul International de Teatru de Strada isi doreste sa transforme centrul capitalei intr-un spatiu urban viu si plin de culoare, se arata intr-un comunicat al ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale Bucuresti.

In Parcul Izvor, Parcul Unirii, Piata George Enescu, Parcul Cismigiu, Parcul Coltea, Piata Constitutiei si pe Esplanada TNB se vor juca piese prezentate de catre 13 companii de teatru dintre cele mai importante din Europa, din tari precum Franta, Germania, Spania, Italia. Organizatorii isi propun astfel sa ofere posibilitatea exprimarii artistice libere si creative, aducind pe strazile din centrul capitalei parade alegorice, instalatii suspendate, concerte in aer liber si petreceri interactive.

Paradele vor urma traseul Piata Unirii traversand Bulevardul Unirii si vor ajunge in Piata Constitutiei, unde artistii vor stationa pe intreaga durata a spectacolelor, iar manifestarile din 1 iunie vor avea loc inclusiv in Parcul Cismigiu.

Festivalul se va deschide, vineri seara, cu parada "Lacher de Violons", a Companiei de teatru Transe Express, care va reuni un numar mare de artisti imbacati in costume excentrice. In timpul spectacolului, acestia vor defila pe bulevardul Unirii si vor canta la tobe. Ajunsa in Piata Constitutiei, parada va inlocui ritmul tobelor cu cel al unei orchestre de viori: un grup de violonisti se vor balansa suspendati de o structura aeriana la 30 de metri deasupra publicului, ilustrand conceptul opozitiei terestru-celest prin intermediul muzicii, potrivit comunicatului organizatorilor.

Sambata, parada "Les Giraffes" a Companiei de teatru Off va umple Bucurestiul de girafe colorate care vor traversa spatiile "gri" ale Capitalei cu un spectacol bazat pe culoare, expresie si miscare, intr-o explozie de vitalitate.

Parada "Le Voyage des Aquar?ves" de duminica se opreste in Piata Constitutiei, unde ii urmeaza spectacolul "Le Voyage des Aquar?ves", un spectacol cu proiectii de imagini impresionante, acrobatii, cascadorii si efecte speciale si care porneste, conform comunicatului, de la povestea visului unui corabier care descopera o lume populata de creaturi fantastice.

Festivalul de Teatru de Strada se va inchide cu o parada a mai multor companii prezente in Festival. Trupele prezente isi vor lua la revedere de la spectatorii din Piata Constitutiei printr-o petrecere cu spuma si focuri de artificii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.