Ultimele discutii dintre ministrul Transporturilor si liderii sindicalistilor feroviari pe tema majorarii salariilor au esuat, iar astazi va fi greva de avertisment, a declarat Ion Molea, liderul sindical al feroviarilor din Miscare-Comercial. Sindicalistii din Miscare-Comercial cer salarii mai mari, tichete de masa si conditii civilizate pentru muncitori (precum asigurarea apei curente la locul de munca). Feroviarii critica decizia de plafonare a fondului de salarii. Aceasta masura a fost decisa recent de Guvern si presupune limitarea cresterilor salariale in societatile monitorizate de stat la doar patru la suta, in 2005, fata de anul precedent.

Greva de avertisment va avea loc astazi, 22 aprilie, intre orele 7,00 si 9,00, iar la ea vor participa sindicatele din Miscare-Comercial (controlori, casiere, impiegati de miscare), spre deosebire de mecanicii de locomotiva si de angajatii din comunicatii feroviare. Pe timpul grevei de avertisment nu vor circula 421 de trenuri. Peste 200 de trenuri vor fi deja pe traseu, la ora 7, ora inceperii grevei de avertisment, iar alte 200 vor pleca din gari cu pana la doua ore intarziere in urma protestului. Potrivit lui Molea, intre 23 aprilie si 2 mai, sindicalistii vor strange semnaturi pentru a declansa greva generala, actiune la care se va recurge in cazul in care greva de avertisment nu va avea rezultatul asteptat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.