Social 28 Mai 2008 03:54
Unii copii au devenit infractori, dupa ce parintii i-au parasit „la domiciliu”, mai multi ani. „Ca sa poti spera ca vei reusi sa indrepti un minor cu infractiuni, trebuie sa stai minim 500 de ore langa el”, spun educatorii din penitenciare
„De abia astept sa ies din puscarie, sa fac scoala de soferi, sa imi termin clasa a opta, apoi sa plec in Italia, dupa mama”, zice Ionut Doru, 17 ani, de la Centrul de Reeducare Targu Ocna. Mama a plecat in Italia acum 5 ani, sa stranga bani de apartament. A reusit sa-si cumpere o locuinta acolo, dar a uitat sa se mai intoarca la copil. L-a lasat doar pe mana bunicii. In lipsa mamei, Ionut a devenit un mic infractor. Pentru o infractiune despre care zice ca „nu se poate spune”, a primit zece luni de inchisoare.

Cand a ajuns in Centru, a interzis amicilor sa-I viziteze. Doar pe mama ar primi-o, dar ea n-a venit niciodata sa-l vada. Si Ionut Valentin, tot de 17 ani, a calcat stramb dupa ce i-a plecat mama in Spania. Sta acolo de mai multi ani, dar n-a venit niciodata acasa, nici macar sa-si mai vada baiatul la fata. Doar acum, dupa ce a auzit ca e inchis la Targu Ocna, i-a trimis vorba ca il asteapta si pe el in Spania, cand va fi eliberat. „Parintii mei s-au despartit demult, iar eu am fost trimis sa stau la o matusa. Dupa ce a plecat mama, m-am apucat de furat. Anturajul…. Cred ca nu s-ar fi intamplat daca ea ar fi fost aici”, zice. Nu vrea sa-si termine scoala dupa eliberare; viseaza un singur lucru: sa plece cat mai repede in Spania, langa mama.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.