Social 28 Mai 2008 15:23
120 de persoane asigurate la Allianz-Tiriac au fost audiate, dupa ce au fost inselate de reprezentantul de vanzari al companiei, care le oferea clientilor produse fictive cu randamente nereale, a precizat astazi, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, informeaza NewsIn.

Potrivit lui Ciocan, femeia acuzata de inselaciune, fals si uz de fals avea incheiat un contract de colaborare cu firma de asigurare-reasigurare Allianz-Tiriac, pe postul de consultant financiar.

Cercetarile politistilor au scos la iveala ca agentul de asigurare a indus si mentinut in eroare un numar de 120 de persoane asigurate, carora le promitea randamente nereale pentru sumele de bani depuse in cadrul laturii investitionale a politei de asigurare.

Astfel, au fost audiate 120 de persoane dintre care 33 au formulat plangeri penale impotriva agentului de asigurare.

Totodata, in urma expertizei constabile judiciare s-a constatat ca prejudiciul se ridica la aproximativ 3 milioane de euro, motiv pentru care dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti cu propunere de declinare a competentei in favoarea Directiei Nationale Anticoruptie.

Precizarile Politiei vin in urma prezentarii de catre NewsIn a cazului in care o bucuresteanca urmeaza a fi cercetata de procurori pentru inselaciune, dupa ce politistii au strans probe care atesta ca femeia a reusit sa pacaleasca in jur de o suta de persoane, de pe urma carora a obtinut peste 5 milioane de euro.

Potrivit surselor, femeia a promis victimelor sume fabuloase drept dobanda pentru depunerile in euro, in numele societatii de asigurari Allianz Tiriac, cu care ea colabora.

Concret, cercetarile arata ca bucuresteanca promitea cresterea depunerilor cu suta la suta intr-un singur an, timp in care tinea legatura cu victimele, carora le prezenta grafice cu evolutii financiare ori extrase de cont ireale.

Prejudiciul creat este de 3,5 milioane de euro, diferenta de pana la 5 milioane de euro fiind recuperata, mai spun aceleasi surse judiciare.

Mai mult decat atat, anchetatorii au identificat zece complici ai femeii, rolul lor fiind de a aduce clienti noi. Acestia erau platiti in functie de depunerile clientilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.