Social 27 Mai 2008 14:39
Doi capi ai lumii interlope bucurestene au fost dati in urmarire internationala, dupa ce ofiterii antidrog din cadrul Directiei de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere au obtinut probe privind implicarea lor in traficul de droguri international, informeaza NewsIn.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, ofiterii antidrog au obtinut probe ce arata ca Lautaru Petre, in varsta de 53 ani, si Tutu Viorel, de 32 ani, zis "Viorel Dinaur, ar fi organizat un transport de 3,2 kg de heroina din Turcia in Romania, drogurile urmand sa fie comercializate pe piata din Bucuresti. Cei doi au fost dati in urmarire internationala.

Cazul a intrat in atentia ofiterilor antidrog din cadrul Directiei de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere la jumatatea lunii martie, cand un bucurestean, Marius-Catalin, in varsta de 22 ani, a fost prins incercand sa introduca in Romania peste 3 kg de heroina, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. La momentul respectiv, in bagajele barbatului, care calatorea ca pasager intr-un autocar care venea din Turcia, au fost descoperite trei ambalaje cu dulciuri, ce contineau cate doua pungi din plastic, in care se afla o substanta maronie, in stare solida. Testele au aratat ca este heroina.

Drogurile, in greutate totala de aproximativ 3,2 kg, au fost ridicate si trimise spre expertizare, iar bucuresteanul a fost arestat.

Cercetarile ulterioare au condus anchetatorii la Petre Lautaru, in varsta de 53 ani si Viorel Tutu, de 32 ani, zis "Viorel Dinaur". S-a stabilit ca Marius-Catalin nu era decat "caraus" in aceasta afacere, initiatorii fiind cei doi. Marius-Catalin a declarat ca transporta droguri in schimbul "protectiei" care urma sa-i fie acordata de membrii lumii interlope bucurestene in diverse conflicte de strada.

Bucuresteanul trebuia sa predea heroina celor doi capi si ulterior sa fie distribuita consumatorilor din Capitala. Profitul obtinut din comercializarea unei asemenea cantitati de heroina catre consumatori, este, potrivit IGPF, de peste 200.000 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.