Social 24 Mai 2008 02:55
Majoritatea copiilor declarati disparuti au ales singuri sa plece de acasa, doar 1,5% fiind cazuri de rapire.
Peste 3.000 de disparitii de copii au fost inregistrate in ultimul an, iar 96 la suta dintre ele au fost plecari voluntare, potrivit datelor Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), prezentate, vineri, intr-o dezbatere organizata de Ziua Internationala a Copiilor Disparuti. Mai mult, majoritatea copiilor care au ales sa plece de acasa au varste cuprinse intre 11 si 18 ani, potrivit specialistilor IGPR. Acestia au mai aratat ca 3,5 la suta dintre cazurile sesizate reprezinta disparitii accidentale si doar 1,5 la suta disparitii ingrijoratoare, adica agresiuni, rapiri, sechestrari sau exploatari sexuale.

Adrian Dumitrescu, seful Serviciului Urmariri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale, a explicat cele sase tipuri de situatii care sunt cauze ale disparitiei copiilor: parasirea voluntara a domiciliului sau a centrelor de ocrotire, ratacirea - specifica copiilor mici, alarmari nejustificate, ca urmare a lipsei de comunicare, accidentele (inec, caderi in puturi, rape, accidente de masina), agresarea copiilor pentru traficare, rapire sau sechestrare si o alta situatie posibila, un copil care este luat de catre un parinte fara consimtamantul celuilalt sau fara sa anunte centrul de ocrotire.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.