Social 24 Mai 2008 17:44
Teatrul Masca sarbatoreste pe 24 mai 18 ani de existenta, ocazie cu care prezinta doua spectacole de teatru si doua recitaluri sambata seara, in Parcul Herastrau, anunta institutia de spectacole, potrivit NewsIn.

Teatrul Masca, singurul teatru de gest, pantomima si expresie corporala din Romania, prezinta o serie de spectacole sambata, la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herastrau, cu ocazia sarbatoririi a 18 ani de la infiintare.

La ora 17.00, Vladimir Pesantes va interpreta unele melodii traditionale argentiniene, iar de la 18.00 Teatrul Masca prezinta o noua premiera, "Actorii", cu studentii anului I la Facultatea de Teatru din cadrul Universitatii "Spiru Haret", in regia lui Mihai Malaimare.

Va urma un alt recital, sustinut de cantareata britanica Lu Cosma, iar de la ora 20.00, spectacolul "Gardienii veseli" cu actorii Teatrului Masca, in regia lui Mihai Malaimare.

Institutia de spectacole organizeaza duminica, Targul de jucarii, aflat la cea de-a doua editie, unde copii sunt invitati sa vina sa isi vanda jucariile, sa negocieze, sa faca schimburi, sa invete ce inseamna banul, potrivit reprezentantilor Teatrului Masca.

Teatrul Masca, infiintat pe 24 mai 1990, este singurul teatru de gest, pantomima si expresie corporala din Romania, condus de regizorul Mihai Malaimare. Institutia joaca atat spectacole inspirate din commedia dell'arte, pentru comunitatile cartierelor Militari si Bucurestii Noi, unde are sedii, cat si spectacole de teatru stradal, cu marionete mari sau living statues, in diferite locuri publice.

Teatrul Masca s-a dezvoltat si in directia spectacolelor de interior cu scenariu elaborat, inspirat de mari autori (N.V.Gogol, G.G. Marquez, E. Briusov, J.L.Borjes) apropiindu-se mult ca stil de genul de teatru-dans, fara cuvinte sau cu un minim de dialog, actorul fiind pilonul central al spectacolelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.