Social 24 Mai 2008 12:30
Ieri (22.05.08) am avut placerea sa vad ultimul film din franciza "Indiana Jones" - l-am vazut in premiera, concomitent cu tot restul mapamondului, dar nu, nu asta a fost placerea - in prima sala cu proiectie digitala din Romania, care si-a deschis ieri usile pentru noi in Mall Plaza.

Noul tip de proiectie, despre care ne-a vorbit scurt Oana Stoenescu, director de marketing al Ro Image, presupune o imagine mai clara, care se deruleaza constant, fara schimbari de rola deranjante. In plus, dupa cum voi avea sa observ pe parcursul filmului, subtitrarile nu mai arata deplorabil, ci sunt la fel de lizibile ca la televizor.

Am fost convinsa pe deplin de avantajele noii tehnologii inca de la materialul promo de la inceput, iar pana la sfarsitul filmului-cobai, "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull", nu mai imi ridicam mandibula de pe jos, ma bucuram doar de experienta inedita: proiectia digitala ocupa tot ecranul, nu-l ciunteste pe la margini, iar imaginea e de-o claritate hipnotizanta. Probabil ca urmatorul pas e o sala cinema 3D (un proiect pe cale de lansare tot la Movieplex!), atat de complet te atrage proiectia limpede inauntrul filmului care parca arata mai realist...

... Oricat de neverosimile ar fi faptele de pe ecran - si intr-adevar, Indiana Jones e plin ochi cu trucuri imposibil de crezut, salturi trase de par intre cum incepe o scena si unde ajunge pana la urma, si nu in ultimul rand, premise pe care un copil le-ar considera o insulta la adresa inteligentei sale. Pe de alta parte, acest nou episod carmuit de Spielberg gaseste valoare in impletirea genurilor: avem un moment dezgustator in care un om e mancat de viu de furmici uriase (horror); in altul aflam ca adevarul e dincolo de noi (SF). Dar cam atat de bine. Mi s-a atras atentia ca trebuia sa ma astept la genul asta de film - dar parca tind sa am mai multa incredere oarba cand multimea de la Cannes aplauda ceva - in cazul lui "Indiana", gusturile nu se dicuta, se pare.

In schimb, numai lucruri bune pot spune despre noua sala de la Movieplex - iar sala 8 era umpluta cu invitati si presa (i-am zarit pe Huidu si pe Irina Margareta Nistor) care pot confirma ca merita vazut un film in acest mod. Oana Stoenescu a anuntat celelalte titluri care vor fi proiectate digital in 2008, dar filme ca "Kung Fu Panda" nu prea imi dau tremurici de anticipatie. Ma voi intoarce, desigur - pentru a-l vedea pe Printul Caspian din cel de-al doilea episod al cronicilor din Narnia.


Despre autor:

Sursa: Moviebox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.