Social 23 Mai 2008 14:48
Primariile din judetul Timis au fost puse in alerta de catre Comandamentul pentru Situatii de Urgenta, dupa ce judetele din vestul tarii au intrat sub incidenta codului portocaliu pentru inundatii, transmite corespondentul NewsIn.

„Din datele prezentate atat de Directia Apelor Banat cat si de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat, a reiesit ca la ora actuala, judetul Timis nu se confrunta cu un pericol de inundatii din cresterea debitelor raurilor.

Toate raurile din judetul Timis sunt sub cota de atentie, problema ar putea sa apara daca ar fi ploi localizate punctual si se va depasi 40-50 de litri pe mp. Undeva se vorbea si de 70 de litri pe mp care ar putea sa cada, dar pana nu vom avea confirmata din analiza pe radar acestui ciclon, nu stim unde se vor produce”, a declarat miercuri seara Ovidiu Draganescu.

Primariile din judetul Timis au fost alertate imediat dupa ce Prefectura a primit, la randul ei, o avertizare de cod portocaliu pentru inundatii, de la Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

“Anterior acestei avertizari cu cod portocaliu, in lacurile aflate in Caras, la Secu si Valiug, apa a fost eliberata, iar cotele raurilor din judetul Timis si Caras nu au crescut”, a mai spus prefectul.

De asemenea, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au anuntat ca vor debloca cele 2 pana la 5 la suta din fondurile alocate cazurilor de urgenta, insa numai daca membri Comandamentului pentru Situatii de Urgenta o vor cere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.