Social 21 Mai 2008 04:45
„Sprijin pentru hemofilie” este campania dusa pe bicicleta de Laszlo Kiss pentru a deschide ochii autoritatilor cu privire la lipsurile celor care sufera de respectiva boala. Hemofilia este o boala genetica, cauzata de incapacitatea organismului de a produce asa numitii Factor VIII sau Factor IX, fapt care nu permite coagularea sangelui. Laszlo Kiss, bibliotecar de meserie, este tatal unui baietel hemofilic de 10 ani, care sufera de forma severa a bolii.
El a plecat pe bicicleta de la Sfantu Gheorghe pe data de 17 mai, a trecut prin Brasov, Pitesti si Bucuresti, urmand ca pana pe 30 mai sa ajunga la Istanbul, la Congresul International de Hemofilie. Demersul lui Laszlo Kiss este sustinut de Aso­cia­tia Romana de Crucea Rosie si Asociatia Romana de Hemo­filie. In Romania exista 1.500 de bolnavi de hemofilie diagnosticati, numarul estimat fiind de peste 1.800. Fiecare bolnav ar avea nevoie, daca nu sangereaza, de opt doze lunar de Factor VIII, pretul uneia fiind de circa 800 RON. Ministerul Sanatatii a alocat hemofilicilor 25 milioane de lei noi, insuficienti pentru tratamentul corespunzator al fieca­rui bolnav.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.