Social 21 Mai 2008 04:43
Investitorii Cathedral Plaza cer daune de 20 de milioane de euro statului roman
Investitorii de la Cathedral Plaza, cladirea de 19 etaje de langa Catedrala Sfantul Iosif care a starnit numeroase controverse in ultimii ani din cauza inaltimii si vecinatatii cu biserica monument istoric, cer 20 de milioane de euro daune statutului roman. „Nici nu se pune problema sa demolam cladirea. Este construita legal, este frumoasa, are o piata si a fost studiata in context cu catedrala. Exista un proces la CEDO impotriva statului roman. Cineva va trebui sa plateasca daunele si, din nefericire, si de aceasta data s-ar putea sa fie statul roman. Daunele sunt foarte mari, cu totul este vorba de aproape 20 de milioane de euro”, ne-a declarat Daiana Voicu, managing director al Willbrook Management, dezvoltatorul proiectului.
De asemenea, Voicu ne-a declarat ca mai exista un proces la Curtea Constitutionala, in care dezvoltatorul cere institutiei sa analizeze constitutionalitatea articolului legii in care Tribunalul Dolj a sistat lucrarile de construire la Cathedral Plaza, anul trecut in iunie. „Tribunalul a oprit lucrarile motivand ca autorizatia de construire a fost data cu nerespectarea unei anume proceduri si anume ca aceasta trebuia semnata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, nu de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. Or, acest lucru nu s-a pomenit pana acum, toate autorizatiile sunt semnate de primar”,a explicat Voicu.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.