Social 21 Mai 2008 04:35
Doi medici de la Institutul “C.C. Iliescu” de la Fundeni au recunoscut, dupa doi ani de la operatia efectuata pacientului Gheorghe Rogoz, ca in pieptul acestuia “au uitat sau au pierdut” un surub. Pusi in fata radiografiilor prezentate de conducerea institutului, cele doua cadre sanitare nu au mai putut infirma neglijenta.
Alexandru Cornea si Bogdan Rotareasa, medici primari in chirurgie cardiovasculara la Institutul de Boli Cardiovasculare “C.C. Iliescu” de la Fundeni, au incercat ieri se decredibilizeze conducerea institutiei. Intr-o conferinta de presa, cei doi, pozand in victime, au acuzat conducerea institutului ca ii impiedica sa opereze.

In sprijinul lor, protestatarii au adus si sase pacienti, operati de ei, cu scopul de a arata cat de buni profesionisti sunt. Au uitat insa sa il aduca si pe pacientul Gheorghe Rogoz, operat tot de ei in urma cu doi ani, caruia i-au uitat, sau pierdut, un surub in piept. Cei doi, pusi fata in fata cu radiografiile post-operatorii, au recunoscut fapta venind cu o motivatie care in loc sa-i scuze, ii acuza de-a dreptul. Bogdan Rotareasa a recunoscut ca acel surub a fost gasit in pericard, adica in sacul inimii, abia la o a doua operatie, efectuata o luna mai tarziu, intr-un alt spital, de aceasta data de chirurgie toracica. In plus, si-a agravat situatia marturisind ca a folosit un “departator toracic” defect si ca, la momentul respectiv, sala de operatii nu avea aer conditionat, lucru extrem de important ce ii putea pune viata in pericol pacientului. Totodata, au mai recunoscut ca e posibil sa intre in sala de operatii in echipa incompleta, intamplandu-se ca doctor Rotareasa sa ramana chiar de unul singur.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.