Social 20 Mai 2008 16:05
Aproximativ o suta de salariati ai Fabricii de Bere Craiova au participat, luni, la o greva de avertisment de doua ore, fiind nemultumiti de nivelul salariilor si de disponibilizarile care au avut loc in ultima perioada, transmite corespondentul NewsIn.

Salariatii, inarmati cu pancarte, fluiere si o portavoce, au iesit pe poarta fabricii la ora 13.00 si au protestat timp de doua ore. Ei au afisat mesaje de genul: "Cu vorbe ne multumiti, dar cu bani nu ne platiti" sau "Nu ne mai restructurati, ca suntem epuizati".

Sindicalistii sustin ca societatea inregistreaza venituri foarte mari, iar salariile lor sunt foarte mici in comparatie cu munca depusa. "Oamenii sunt suparati ca se fac disponibilizari, iar productia trebuie sa ramana aceeasi. Sunt nemultumiti de faptul ca un angajat de rand este platit foarte rau, iar sefii de sectii au salariile duble. S-a acordat o marire de aproximativ 200 de lei, insa nu a fost suficienta“, a precizat Verginia Toncea, liderul Sindicatului Independent Bere Craiova.

Verginia Toncea a mai spus ca membrii sindicatului de la Bere Craiova n-au acceptat majorarile salariale propuse de patronat in cadrul negocierilor, considerand ca sunt mult prea mici. „Toate incercarile sindicalistilor de a negocia drepturi mai mari au esuat din pricina indiferentei cu care reprezentantii companiei au tratat aceasta problema. In acest an ni s-a oferit 275 de lei plus o variabila de 25 de lei aplicata la anumite grile, oferta pe care nu o putem accepta“, a afirmat Verginia Toncea, care a precizat ca sindicalistii solicita majorarea salariilor cu 900 de lei in forma fixa pentru fiecare salariat.

Liderul Sindicatului Independent Bere Craiova a mai afirmat ca administratia fabricii ar fi facut presiuni asupra salariatilor pentru a-i determina sa renunte la protest. "Noi nici nu facusem greva si aceasta era deja declarata ilegala. Este un fals pe care l-au raspandit in intreaga fabrica. Pe unii dintre salariati nu i-au mai lasat sa iasa din sectii“, a mai spus Toncea.

Reprezentantii sindicatului au spus ca doresc o marire salariala semnificativa si, in plus, vor ca atunci cand au loc disponibilizari individuale salariile compensatorii sa fie mult mai mari decat pana acum.

Totodata, liderii Sindicatului Independent Bere Craiova au precizat ca asteapta conducerea fabricii la negocieri, iar, in cazul in care nu se va ajunge la o intelegere, vor declansa greva generala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.