Social 20 Mai 2008 15:41
Asociatia culturala si civica ROST organizeaza azi, cu incepere de la ora 17.00, in Bucuresti, un mars "contra propagandei homosexuale, pentru normalitate si pentru familie", in semn de protest fata de cea de-a cincea editie a evenimentului Gay Fest, programat intre 19 si 24 mai, informeaza NewsIn.

"Marsul pe care il organizam este un semnal de alarma pentru recunoasterea unor anormalitati ce se petrec intr-o societate de crestini. Nu am avea nimic cu homosexualii daca si-ar manifesta alegerile sexuale in privat, si nu in strada, insa cred ca nu este normal sa faca parada in societate", a precizat, pentru Newsin, presedintele asociatiei ROST, Claudiu Tarziu.

Participantii la mars vor urma traseul Aleea Dealul Mitropoliei - Piata Unirii - Piata Romana - Calea Victoriei.
"Speram ca la mars sa participe cat mai multi preoti, pentru a avea o mai puternica sustinere morala. Patriarhia Romana nu sustine oficial acest mars, insa a permis preotilor sa participe la acest mars", a mai spus presedintele ROST.

Reprezentantii asociatiei ACCEPT - care promoveaza si apara drepturile homosexualilor, fiind si organizator al Gay Fest - spun ca, din punctul lor de vedere, actiunea organizata, luni, in Capitala nu este o surpriza. "Asta se intampla in fiecare an. Pe de alta parte, in ultimele 12 luni, nu au avut loc schimbari pozitive pentru minoritatile sexuale, existand actiuni concrete ale factorilor de decizie in sensul restrangerii drepturilor homosexualilor. Exemple relevante in acest sens sunt propunerile de modificare a Codului Familiei, cum ar fi, in cazul casatoriei, inlocuirea cuvantului <<soti>> cu <<barbat si femeie>>”, spune directorul executiv al ACCEPT, Florentina Bocioc .

In acest an, evenimentul Gay Fest, organizat pentru promovarea tolerantei si diversitatii, se va incheia sambata, 24 mai, cu un mars intitulat „Aceleasi drepturi!”. Marsul, programat in intervalul 17.00-19.00, va avea ca punctul de plecare intersectia bd. Decebal - str. Nerva Traian si se va desfasura pe traseul Bd. Decebal - Piata Unirii - Piata Constitutiei - bd. Libertatii - parcul Izvor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.