Social 19 Mai 2008 03:32
Irlanda este zguduita, in aceste zile, de una dintre cele mai mari fraude bancare din istoria tarii. Nu mai putin de un milion de euro au fost sustrasi, ilegal, din circa 300 de conturi bancare. Potrivit cotidianului "Belfast Telegraph", infractorii au extras economiile irlandezilor folosindu-se de bancomate din tari ca Romania, Italia si Spania. Cea mai mare suma furata dintr-un singur cont a fost de 7.800 de euro. In prezent, politia irlandeza cerceteaza imprejurarile in care au disparut banii.
Hotii au folosit doua metode clasice de obtinere a informatiilor detinatorilor de carduri. Prima dintre acestea, metoda "skimming", presupunea copierea bandei magnetice a cardurilor, cu ajutorul unor dispozitive speciale, care au permis aflarea numerele si seriile cardurilor cetatenilor irlandezi. Potrivit politiei irlandeze, hotii au avut complici printre angajati ai unor restaurante si magazine din Dublin, pe care i-ar fi platit cu 10 mii de euro. Cea de-a doua metoda folosita de hoti a presupus aflarea codului PIN prin "shoulder surfing" ('privitul peste umar'), adica prin observarea clientului in momentul in care introduce parola/codul PIN in dispozitivul special.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.