Dimineata zilei de ieri a fost tensionata pentru personalul Aeroporturilor "Traian Vuia", din Timisoara si Baneasa, din Bucuresti. La ora 9.03 o aeronava suedeza apartinand companiei Carpat Air a decolat de pe Aeroportul din Timisoara cu destinatia Dusseldorf. La putin timp de la decolare, deasupra Ungariei, a fost semnalata o scurgere de ulei, si pentru a fi protejat unul din motoare a fost oprit, iar comandantul a cerut culoar de zbor pentru o aterizare fortata pe Aeroportul din Timisoara.

La fata locului au fost mobilizate zeci de ambulante, care insa nu au fost folosite. Cei 47 pasageri au fost debarcati. Imediat dupa aterizarea fortata, oamenii au povestit ca au observat ca elicea de la motor nu se mai invartea si ca au aparut scurgeri de ulei. Tot ieri dimineata, la 10.42, o aeronava Airbus 320, apartinand companiei My Air, a decolat de pe Aeroportul Baneasa cu destinatia Venetia. La ora 11.00 aeronava a aterizat din nou pe Aeroportul Baneasa. Dan Vulcan, inspector sef al Aviatiei Civile, ne-a spus ca "imediat dupa decolare s-a constatat o semnalizare de usa nesecurizata, iar comandantul a cerut reintoarcerea pe aeroport. Incidentul este unul minor si nu consideram ca este cazul unor investigatii".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.