Social 17 Mai 2008 10:56
„Nu calcati iarba!” va fi ignorat de aproape 2.000 de elevi din liceele bucurestene. Acestia participa azi la actiunea „Sa calcam pe iarba!”, care se doreste a fi o actiune de prevenire a consumului de droguri.
Programul se va desfasura intre orele 11:00-14:00, in Parcul Tineretului.
Din ce in ce mai multi dealeri de stupefiante isi plaseza marfa in apropierea scolilor sau liceelor bucurestene. Colegiile Dimitrie Cantemir, Spiru Haret, Nicolae Tonitza sau I.L. Caragiale sunt printre cele mai vizate de traficantii de droguri. Consumatorii sunt, in general, elevi care provin din familii cu o situatie materiala buna. Cocaina este drogul cel mai cautat in aceste locuri.

La polul opus sunt unitatile de invatamant din Ferentari, Salaj, Rahova, Baicului-Pantelimon, Tei-Toboc, Bucurestii Noi sau Militari. Aici heroina, denumita si „drogul saracilor”, este la mare cautare.
Un adevarat paradis al dealerilor de stupefiante este si zona Regie - Grozavesti. Potrivit unei anchete realizate de jurnalistii de la Ziua, traficantii nu intra in interiorul liceelor, insa pot fi gasiti in imediata apropiere a acestora.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.