Camera Procurorilor a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ii va audia, peste o saptamina, pe George Muscalu, seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), precum si pe ceilalti trei procurori implicati in anchetarea fiului lui Ion Tiriac, Corina Gherghisan, Flavius Crisnic si Nicolae Neagoe - ultimii doi fiind in prezent consilierii ministrului justitiei. Camera Procurorilor ar fi trebuit sa ia in discutie, miercuri, raportul inspectiei generale a CSM privind modul in care s-a efectuat ancheta in cazul lui Ion Alexandru Tiriac, dar - intrucit ministrul justitiei, Monica Macovei, si procurorul general, Ilie Botos, nu au fost prezenti, dezbaterile au fost aminate pentru saptamina viitoare.

Pe de alta parte, procurorii Flavius Crisnic si Nicolae Neagoe au transmis CSM o serie de informatii, pe care membrii Camerei Procurorilor urmeaza sa le verifice.
Pe 15 septembrie 2004, procurorul Nicolae Neagoe - care a efectuat urmarirea penala in cazul Tiriac Jr., a redactat si semnat rechizitoriul prin care a dispus trimiterea in judecata a lui Ion Alexandru Tiriac si a altor doua persoane pentru trafic de droguri. Rechizitoriul a fost predat procurorului-sef Gheorghe Muscalu care nu a confirmat, dar nici nu a infirmat acest rechizitoriu, ci a dispus reluarea urmaririi penale de catre alt procuror, respectiv Corina Gheorghisan.

Aceasta anunta, intr-o conferinta de presa sustinuta in luna februarie, ca nici o proba din dosarul referitor la Ion Alexandru Tiriac nu conduce la concluzia ca acesta ar fi vinovat de trafic de droguri.
Tot in februarie, dupa ce "Evenimentul zilei" a sustinut ca din dosar ar fi disparut probe, ministrul justitiei a cerut Parchetului sa faca o ancheta care sa-i vizeze pe Gheorghe Muscalu si Corina Gheorghisan, dar si pe magistratii Crisnic si Neagoe, deveniti, dupa alegeri, consilierii acestuia. Verificarea a fost facuta in paralel cu cea a Inspectiei Generale a CSM si trebuia sa stabileasca daca anchetatorii au fost supusi la presiuni politice sau de alta natura in modul de anchetare a cazului Ion Alexandru Tiriac.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.