Vioara Stradivarius pe care va canta Alexandru Tomescu este evaluata la 1,2 milioane de dolari si a fost adusa in conditii de maxima securitate. Evenimentul va prilejui intalnirea cu doi dintre cei mai talentati tineri interpreti romani, Alexandru Tomescu si Horia Mihali.

Concertul sustinut de cei doi face parte dintr-un turneu national organizat sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor si este dedicat viorii Stradivarius. Conducerea Liceului de Arta din Baia Mare a declarat ca evenimentul de vineri este unul deosebit, mai ales ca institutia de invatamant se afla la moment aniversar, aflandu-se la 50 de ani de activitate.

"In perioada 18-23 mai sunt programate mai multe manifestari menite sa marcheze aniversarea a 50 de ani de activitate a Liceului de Arta. Concertul sustinut de Alexandru Tomescu si Horia Mihali este un eveniment unic si poate fi considerat o avanpremiera la toate aceste manifestari carese vor desfasura cu ocazia Zilei Liceului", a spus directorul Liceului deArta, Cristina Nemes Bota.