Social 14 Mai 2008 02:54
Universitatile ar putea face cerere catre consiliile locale pentru a concesiona terenuri pe care sa ridice camine
Senatul a adoptat un proiect de lege prin care ar rezolva problema caminelor studentesti. Astfel, „la cererea universitatilor de stat sau private, consiliile locale sunt obligate sa concesioneze terenuri in vederea construirii de camine, iar durata de concesionare sa fie de 49 de ani“, se precizeaza in proiectul votat saptamana trecuta de senatori. Pretul de inchiriere a terenului ar urma sa fie intre 2 si 10 euro pe metru patrat, valoarea fiind stabilita de consiliul local. Insa fondurile pentru construirea propriu-zisa a cladirilor vor fi asigurate de catre Ministerul Educatiei, pentru universitatile de stat, si din fonduri proprii pentru cele particulare.

„Standardul pentru caminele studentesti trebuie sa fie la nivelul unui hotel de 3 stele, iar construirea si darea in folosinta se realizeaza in perioada 2008-2010. In cazul in care un camin nu este pus in functiune pana la 31 decembrie 2010, atunci valoarea lucrarilor de viabilizare a terenului se suporta de catre universitate“, se precizeaza in proiectul de lege care urmeaza sa fie trecut si prin Camera Deputatilor. Numai anul trecut s-au inregistrat aproximativ 50.000 de studenti care nu au avut asigurate locuri in camine.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.