Social 14 Mai 2008 13:59
Produsele de tip "fast food" nu vor mai putea fi distribuite in institutiile de invatamant preuniversitar, deputatii adoptand marti, cu 183 de voturi pentru si o singura abtinere, un proiect de lege in acest sens, informeaza NewsIn.

Potrivit initiatorilor, 26 de deputati apartinand grupurilor parlamentare ale PD-L, PSD, PNL, PC, PRM, dar si independenti, interzicerea consumului de alimente "fast food" in scoli este o masura necesara deoarece favorizeaza aparitia a numeroase boli care pot afecta dezvoltarea copiilor si adolescentilor.

Astfel, potrivit legii adoptate de deputati, in unitatile de invatamant preuniversitar pot fi preparate si distribuite produse care se incadreaza in categoria unei alimentatii sanatoase in sensul ca acel mod de alimentatie a fost dovedit stiintific a fi optim cresterii, dezvoltarii si mentinerii starii de sanatate a copiilor si adolescentilor in colectivitati. Actul normativ prevede ca meniurile trebuie sa aiba avizul personalului medical, dar si al conducatorului unitatii de invatamant.

De asemenea, Ministerul Sanatatii Publice trebuie sa afiseze pe site-ul oficial, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii, necesarul zilnic de calorii si substante nutritive pentru copii si adolescenti, precum si necesarul estimativ zilnic al diferitelor grupe de alimente pentru alcatuirea dietei acestora.

Dupa votul primit in Camera Deputatilor, actul normativ merge la promulgare, urmand a intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea sa in Monitorul Oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.