In motivatia deciziei edililor Capitalei se arata ca Raducan Necula, alias Rica Raducanu, a fost o personalitate marcanta a fotbalului romanesc, unul dintre cei mai mari portari pe care i-a avut Romania. Rica Raducanu a jucat 329 de meciuri in prima liga si are 61 de selectii in echipa nationala. A cucerit primul titlu de campioana a Romaniei din istoria echipei Rapid Bucuresti, in 1967, si este maestru emerit al sportului.

"Este o mare bucurie sa stiu ca voi primi acest titlu. Cand am ajuns in Bucuresti, acum multi ani, nici nu ma gandeam ca voi fi iubit de atata lume, daramite ca voi ajunge cetatean de onoare", a declarat, pentru NewsIn, Rica Raducanu.

Insemnele corespunzatoare titlului de cetatean de onoare al municipiului Bucuresti sunt diploma ce atesta aceasta calitate si placheta cu emblema orasului. Cel care primeste acest titlu este inscris in Registrul de evidenta a Cetatenilor de Onoare ai municipiului Bucuresti.

Un cetatean de onoare are dreptul de a participa ca invitat de onoare la sedintele CGMB, poate lua cuvantul in cadrul acestora, poate fi consultat in probleme specifice domeniului sau de activitate si are acces gratuit la manifestari desfasurate sub patronajul consiliului. El poate avea parte de onoruri speciale la manifestarile publice ale municipalitatii la care va fi invitat. Cetatenii de onoare au datoria de a promova imaginea Capitalei.