Social 13 Mai 2008 16:40
O linie speciala de autobuz va functiona in Noaptea muzeelor, intre 17 si 18 mai, pe ruta celor 12 muzee participante din Bucuresti, organizate intr-un circuit, pentru a facilita accesul vizitatorilor, relateaza NewsIn.

Pentru cea de-a patra editie a Noptii muzeelor, care va avea loc in noaptea dintre 17 si 18 mai, 12 muzee bucurestene - Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National Cotroceni, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Geologie, Muzeul National “George Enescu”, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” si Muzeul Taranului Roman - au fost organizate intr-un circuit, care va fi parcurs de o linie speciala de autobuz, in intervalul 23.00 - 3.00.

Pe langa colectiile acestor muzee, vizitatorii se vor putea delecta si cu muzica, film, spectacole si experiente gastronomice, potrivit unui comunicat din partea Muzeului National de Arta. Ziua de 17 mai va incepe cu "Dimineata Muzeului Satului", institutie care sarbatoreste in aceasta zi 72 de ani de la infiintare.

Evenimentul pregatit de Muzeul Antipa, intitulat "Nocturna in dreptunghiul galben", cuprinde muzica, o expozitie de fotografie, prezentarea unor documentare si albume marca National Geographic Channel si o "vanatoare" de insecte si lilieci in curtea muzeului. La Muzeul de Geologie vizitatorul se afunda in "Noaptea indiana" prin intermediul fotografiilor, al muzicii si al artei culinare, iar Muzeul Taranului Roman prezinta o seara video-music-gastro fusion cu artisti invitati, expozitie de arta traditionala si lansarea unui album de fotografii.

La Muzeul "George Enescu", vor avea loc recitaluri de lieduri, muzica religioasa si filme documentare despre maestrul Enescu, in timp ce Muzeul Colectiilor de Arta le prezinta vizitatorilor atmosfera din locuinta colectionarilor interbelici. Muzeul National de Arta a pregatit programul "Confesiuni de amorul artei", care cuprinde spectacole de animatie teatrala, proiectii video, jocuri de sunet si lumina, inspirate de lucrari de arta din muzeu. La Muzeul National de Istorie, seara "Sub semnul Thaliei" ofera spectacole de teatru si expozitii deschise pana dimineata.

Muzeul Municipiului isi invita vizitatorii in saloanele de secol XIX si la expozitia dedicata pictorului Gheorghe Tatarescu. Vizitatorii Muzeului Cotroceni vor putea asista la schimbarea garzii, la spectacole de dans si ateliere de creatie, si vor putea vizita expozitia de costume de epoca din colectia Adinei Nanu.
Dupa caderea serii la Muzeul Militar National incepe programul special "Floare de Lotus" care include spectacole de dans modern, jonglerie si magie, concert de orga si spectacole de teatru. Ultimul eveniment al serii va fi petrecerea de pe terasa Muzeului National de Arta Contemporana, unde pot fi vizitate expozitiile temporare "Animations/ Fictions" si Braco Dimitrijevic.

Vizitatorii sunt incurajati sa intre in cat mai multe muzee din circuit, iar cei care colectioneaza bilete de la cel putin opt muzee vor primi cate un cadou. Organizatorii estimeaza 100.000 de intrari cumulate la toate cele 12 muzee, potrivit reprezentantilor Muzeului National de Arta al Romaniei (MNAR). Spre deosebire de primele trei editii a Noptii muzeelor, in acest an, muzeele vor ramane deschise mai mult, unele pana dimineata la 4.00-5.00. Accesul publicului este gratuit.

La sediul MNAR, va avea loc miercuri, de la ora 11.00, o conferinta de presa, in care va fi anuntat programul detaliat al fiecarui muzeu pentru ziua si noaptea de 17 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.